Cercle d'Estudis Orientals - CEO

 Cercle d'Estudis Orientals

________________________________________________________________________

33è Saló del Comic de Barcelona
DEL 16 AL 19 D'ABRIL DE 2015


Enguany el saló del còmic ha tingut lloc a la fira de Barcelona els dies 16, 17, 18 i 19 d’abril amb un programa molt complert i una gran varietat d’activitats.

Un saló pensat tant per a famílies amb nens, escoles, joves i adults, tots reunits per poder gaudir de tot el que envolta el món del còmic.
L’oferta tocava molts àmbits començant, evidentment, pels llibres de còmics, però també pel món del marxandatge, les associacions culturals, els videojocs, el món de les noves tecnologies, el cinema, les sèries...
En aquest fotoreportatge us farem cinc cèntims de les activitats i la gran oferta que s’ha pogut trobar en aquest saló d’una manera ràpida i amena. Així doncs, comencem!!!


 
Entrada al recinte del saló el dijous per la tarda: comença el compte enrere per un dels esdeveniments més esperats de l’any pels fans del món del còmic.


 
L’entrada del saló a primera hora del matí, on milers de visitants suporten pacientment  llargues cues d’entrada per ser els primers en aconseguir les firmes dels seus autors preferits.

Autors


 
El primer, és el primer. Començarem parlant dels autors, un dels principals reclams que les editorials utilitzen per atraure el públic. Les llargues cues, multituds i freqüents incomoditats per la quantitat de gent, valen la pena per aconseguir la firma, dedicatòria o, fins i tot, un dibuix personalitzat dels nostres autors preferits.


 
Aquí tenim un primer pla de Juanjo Guarnido, el dibuixant de Black Sad, fent una dedicatòria a un dels seus fans amb un dibuix personalitzat inclòs.

 
 
Un veterà que mai no falla a la cita, el senyor Francisco Ibáñez, el pare de Mortadelo y Filemón, sempre disposat a complaure als fans, quedant-se més temps de l’estipulat per tal que ningú marxi sense firma. Enguany ha presentat el seu últim treball, El tesorero, inspirat en cert personatge de l’actualitat, endevineu qui pot ser...

Editorials

 

Vista general de les grans editorials presentant les ofertes i les novetats d’aquest any, entre les quals cal destacar les de l’editorial Norma: La Heroica leyenda de Arslan (de la mà de Hiromu Arakawa, autora de títols com Fullmetal Alchemist i Silver spoon, obres de les quals Norma també en té els seus drets), Noragami i Ajin (que ha estat traduït amb el nom de Subhumano).


 
A aquestes alçades ja es comença a notar la multitud i les cues al saló...

Stands
 

 


I no oblidem els nombrosos estants i petites botigues que ens ofereixen una gran quantitat d’oferta de còmic, objectes curiosos que ens poden entrar o no dins de casa i marxandatge europeu, americà i japonès.


Videojocs


 

 
Als stands de Nintendo s'hi feien torneigs de Mario Kart 8 i Pokémon, fins i tot, podies fer-te fotos amb una figura de Link de mida real o també amb una persona disfressada de Skull Kid (The legend of Zelda: Majora's Mask).

 

Al mateix stand de Nintendo també es podia provar, abans del seu llançament, l'esperat i divertit videojoc Splatoon per a WII U.


 
A l'stand de Sony hi va haver demostracions en exclusiva de videojocs com Until Dawn, un videojoc de terror per a PS4, inspirat en pel·lícules com Viernes 13" o Halloween. Per tal de crear una atmosfera més angoixant, la demo es jugava dins d'una habitació a les fosques on, a més a més, una càmera gravava les teves reaccions i les mostrava a la gent de fora. També es va poder participar als tornejos de Bloodborne (dels creadors de Demon's souls i Dark souls) en exclusiva per a  PS4, que feia les delícies dels qui busquen un repte en que, com diu la publicitat, no pararàs de morir XD.


 
També hi havia per jugar el proper joc de Bola de Drac el Dragon Ball: Xenoverse, del qual hi havia tornejos i podies fer-te fotos amb els mateixos Vegeta i Goku.


 
Una instantània de l'esperada final del torneig de Mortal Kombat X, a l'stand de Sony.

Exposicions

Al Saló del Còmic d'enguany hi va haver una gran varietat d'exposicions, aquí en tenim una petita mostra:


 
Aquí podem veure diverses figures i maquetes de Batman, en què s'hi podia veure des d'un bust d'en Joker fins al Batmòbil de les últimes pel·lícules.


 
Exposició especial per al 75è aniversari d'un dels dolents més coneguts i influents del còmic: en Joker, la gran nèmesi d'en Batman, on s'explicava des del seu origen fins al present del personatge.


 
Diferents figures del Capità Amèrica representant els seus diferents aspectes al llarg de la història.


 
Exposició dedicada al Capità Amèrica, on vam poder veure l'evolució del personatge: des de la seva creació al 1949, passant pel seu rescat editorial a mans de la Marvel el 1964 per al seu còmic Els Venjadors, fins a la popularitat de què gaudeix actualment gràcies a les pel·lícules.

Conferències


 
Durant el Saló del còmic es feien conferències sobre temes que tenen a veure amb tot el món del còmic, com les de divulgació científica, televisió, taules rodones... on els fans o els més curiosos podien fer preguntes amb els especialistes de les diferents temàtiques.


 
Un altre tipus d’oferta del Saló són les classes magistrals. Aquí en tenim un exemple: una classe reduïda sobre el procés de l’stop motion, on et presentaven els materials, ninots per fer el procés, exemples, possibilitats sobre aqueta tècnic i oferta formativa.


 
En alguns casos seure era un privilegi, el més ràpid podia acudir a les conferències a primera fila i pels més lents hi havia la opció d’estar de peu, si es que encara quedava espai al fons.

Dibulgació cinetífica


 
També va tenir el seu lloc la divulgació científica. Tant l’agència espacial europea com la UPC oferien informació sobre els seus projectes i exposicions, on el visitant podia interactuar i atenció personalitzada.

Clàssics del món de la ciència ficció: Guerra de les galàxies versus Star Treck


 
Com oblidar una de les sagues més mítiques de la història de la ciència ficció? Aquí tenim una mostra de les exposicions de maquetes, pòsters, figures, reproduccions i més marxandatge apte per a diferents economies.
  
En aquesta fotografia podem veure una de les escenes mítiques a escala reduïda de la guerra de les galàxies.


 
Tampoc podem oblidar Star Treck, l’altre gran sèrie de la ciència ficció, tot un clàssic amb diverses sagues i pel·lícules.


 
I qui ha dit que les dues no poden conviure en pau i armoria? Llarga vida i prosperitat i que la força us acompanyi!!!

Series actualitat
 


 

Aquest any també ha tingut presència la popular sèries Joc de trons amb nombrosos actes per fer honor a la saga a l’espera del sisè llibre i la sisena temporada. Aquí tenim un tast d’algunes de les exposicions amb il·lustracions, adaptacions en forma de còmic, fragments de les novel·les i reproduccions dels personatges. The winter is comming!


 
Durant el saló es van fer lectures dramatitzades amb música en directe i actors amb disfresses dels personatges principals de diferents parts de la saga de Joc de trons.

Maquillatge i efectes especials


 
Els amants del cinema fantàstic i ciència ficció van poder veure en viu i directe com una persona normal es pot transformar, gràcies al maquillatge i les pròtesis, en un procés que tant pot durar uns minuts com unes hores, depenent de la dificultat i la preparació prèvia.
 

 
Aquestes són algunes de les màscares i attrezzo, resultat d’hores de modelatge i maquillatge, preparades per ser utilitzades en un rodatge. Un gran i laboriós treball per part dels realitzadors d’efectes especials que aposten per l’artesania en front dels efectes que produeixen les noves tecnologies.
 


CosplayAlgunes persones passen mesos preparant el cosplay dels seus personatges preferits per tal que la disfressa sigui el màxim de fidel possible, tenint en compte fins el més mínim detall.


 

 
Imponent víking preparat per ser fotografiat durant la llarga i dura jornada de fotografies, igualet que a l’antiguitat XD.


 
Aquests són els premiats del Saló del còmic 2015.

I fins aquí aquest fotoreportatge del Saló del 33è saló internacional del còmic de Barcelona. Esperem que us hagi agradat i que hagi estat molt amè. Comença el compte enrere per l’any que ve!

Vinyi & David J.
 
Copyright CEO 2015. All rights reserved.